Close

Har du rätt boendeförsäkring för ditt hem?

Oavsett hur litet eller stort du bor behöver du en hemförsäkring som ger ditt hem och din familj en trygg tillvaro. Därför är det en god idé att se över att din hemförsäkring har rätt omfattning av skydd för din bostad. Flyttar du till exempel från en hyresrätt till en bostadsrätt behöver du utöver hemförsäkringen även en bostadsrättsförsäkring.

En hemförsäkring omfattar alla i ditt hushåll som är folkbokförda och bosatta i din bostad, förutsatt att ni har gemensamt hushåll. Försäkringen gäller för din saker (lösöre) som används för privat bruk.

Här kan du läsa mer om Lärarförsäkringars hemförsäkringar.

Student?
För dig som studerar till lärare och har flyttat hemifrån har vi tagit fram en unik och omfattande hemförsäkring, Studentförsäkring Bo. I försäkringen ingår obegränsat lösöre som gör att du aldrig behöver räkna ut och uppge värdet på dina saker och därför aldrig riskerar att vara varken under- eller överförsäkrad.

Här kan du läsa mer om Studentförsäkring Bo.

Hyresrätt - hemförsäkring
Bor du i en hyresrätt behöver du bara ha en hemförsäkring. Hyresvärden ansvarar för bostadens fasta egendom som till exempel golv och väggar, kök och badrum, dörrar och fönster.

Bostadsrätt – hemförsäkring och bostadsrättsförsäkring
Om du bor i en bostadsrätt behöver du både en hemförsäkring och en bostadsrättsförsäkring. Bostadsrättsförsäkringen är ett skydd för den fasta inredningen i din bostadsrätt och ger ersättning om till exempel parkettgolv, handfat eller köksbänk skulle skadas vid brand, läckage eller översvämning. I bostadsrättsförsäkringen ingår också en allriskförsäkring (Borätt Extra) som gäller vid plötsliga och oförutsedda händelser, till exempel om du råkar spilla färg på golvet.

Villa, radhus eller fritidshus – hemförsäkring och villaförsäkring
En ganska vanlig missuppfattning är att hemförsäkringen även omfattar själva huset eller fritidshuset. Hemförsäkringen är ett skydd för dina saker, för dig själv och din familj. Om du bor i en villa, ett radhus eller fritidshus behöver du även en villa- eller fritidshusförsäkring för byggnaden och tomten.

Villaförsäkringen ersätter till exempel trasiga installationer, värmepumpar och oljepannor. Även knäckta flaggstänger och sanering av skadedjur ersätts.

Här kan du läsa mer om Lärarförsäkringars villaförsäkring.

Flyttskydd
Hemförsäkringen innehåller ett skydd om du flyttar. Vid en flytt räknas både din gamla (ordinarie) bostad och nya (ordinarie) bostad som försäkringsställe en månad från flyttdatum.

Logga in och se dina försäkringar
På Mina sidor kan du se dina försäkringar och vad de innehåller

 Klicka här för att logga in och se dina försäkringar.