På Lärarförsäkringars webbplats använder vi oss av cookies för att förbättra din användarupplevelse. Mer information om cookies.

Lärarförsäkringars logotyp.

Logga in på Mina sidor

Hjälp att logga in?

Logga in för att se vilka försäkringar du har och vilka du kan behöva komplettera med.

Försäkringsnyheter 2017

Läs mer om samtliga nyheterna i dina medlemsförsäkringar.

Nyheter i medlemsförsäkringarna
Förutom att utveckla vår service så har vi även satsat en hel del på att förbättra våra erbjudanden till nästa år. Nedan kan du läsa om några av de nyheter som gäller från den 1 januari. På Mina sidor kan du logga in och se vilka försäkringar som just du omfattas av.

Billigare livförsäkring
Premien sänks för samtliga försäkringsbelopp och mest för de högsta beloppen. Du som är 42-51 år betalar idag 158 kronor per månad för 1 000 000. Från årsskiftet betalar du 90 kronor per månad för samma försäkring. Totalt sänker vi premien med 7 000 000 kronor.
Vi förbättrar även det barnskydd som ingår i livförsäkringen.

Ändrade ersättningar i olycksfallsförsäkringen
Ersättningen vid mindre och enklare skador, samt vid läkarbesök efter ett olycksfall, sänks något medan den höjs för lite allvarligare kroppsskador, då du verkligen behöver försäkringen. Premien sänks med 3 kronor per månad.

Fler sjuka påverkar sjukförsäkringen
Sjuktalen har ökat de senaste åren och med dem även utbetalningarna från sjukförsäkringen. Det innebär att vi behöver höja premien för att stärka ekonomin i försäkringen så att den även i framtiden ska kunna vara ett ekonomiskt stöd för den som blir långvarigt sjukskriven.

Förbättringar i sjukvårdsförsäkringen
För att använda sjukvårdsförsäkringen behövs en remiss från till exempel husläkare eller vårdcentral. Nu gör vi försäkringen ännu enklare att använda genom att ersätta patientavgiften upp till högkostnadsskyddet.

Bättre skydd på resan
Reseskyddet i hemförsäkringen förbättras när det gäller försenade resor och försenat resgods. Premien höjs med 5 kronor per månad för Hemförsäkring Bas och Stor och med 2 kronor per månad för Mellan.

Sjukvård vid olycksfall Senior
Vi är glada att kunna förbättra vårt erbjudande till pensionärsmedlemmar genom en ny sjukvårdsförsäkring som kan ge kvalificerad privat vård efter ett olycksfall. Du som har en sjukvårdsförsäkring idag kan fortsätta med seniorförsäkringen när den ordinarie upphör.

Kommer snart: djurförsäkring
Många har efterfrågat djurförsäkring och vi arbetar just nu för att under 2017 kunna ge även dina husdjur en riktigt bra försäkring.

Ny tjänst: Flytthjälp
Du som arbetar inom kommun eller landsting kan välja Lärarfonder för din tjänstepension. Nu kan vi hjälpa dig att flytta ditt tjänstepensionskapital till Lärarfonder, samla din pension och på så sätt få lägre avgifter. Du kan boka flytthjälp direkt på vår webbplats.

Du som har barnförsäkring - glöm inte
I januari i år lanserade vi en ny barnförsäkring som utsågs till Sveriges bästa barnförsäkring av Konsumenternas Försäkringsbyrå. Du som har kvar den gamla försäkringen behöver komma ihåg att senast den 31 december 2016 meddela oss barnens namn och personnummer. Den gamla försäkringen sägs upp från årsskiftet.


Senast ändrat: 2016-11-02
Utskrift från www.laraforsakringar.se

Länk till dokumentet:
https://www.lararforsakringar.se/web/lfors.nsf/doc/0047CFAB?OpenDocument