Close

Boka rådgivning

Vi hjälper dig att spara till pensionen, barnen eller något annat. Eller med att paktiskt planera för pensionsdagen. Boka tid med våra rådgivare.

Fördelar med rådgivning

 • Råd om efterlevandeskydd för din familj.
 • Genomgång av dina pensionspengar på Minpension.se.
 • Orientering kring olika pensionsåldrar.

Som en del av din medlemsservice kan vi på Lärarförsäkringar erbjuda dig pensionsrådgivning och med att planera för uttag av pensionen. för att hjälpa dig att göra medvetna pensionsval. Så att du när det väl är dags får en så bra pension som möjligt.

En rådgivning kan med andra aktörer kosta flera tusen kronor, men som medlem i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund får du hjälp av oss utan kostnad.

Det är aldrig för tidigt att börja tänka på pensionen. Ju tidigare du engagerar dig i pensionen desto större är möjligheterna till en bra framtida pension. Nedan kan du läsa mer om och boka de olika tjänsterna.

Samtliga pensionstjänster sker via telefon med en av Lärarförsäkringars certifierade rådgivare eller kunniga pensionsplanerare måndag-torsdag 08:00-17:00 och fredagar 08:00-16:00

 • Pensions- och sparanderådgivning, 45 minuter

  För dig som är osäker på hur pensionen fungerar och önskar en grundläggande genomgång. Du får hjälp och råd kring de val du kan göra för din allmänna pension och tjänstepension och med eget sparande till pensionen. Du kan även få hjälp med placeringar och med att spara till annat än pensionen.

 • Kortrådgivning, 20 minuter

  För dig som har koll på din pension men vill ha hjälp med, eller har frågor om, ett specifikt område av pensionen. Du kanske vill se över ett tidigare pensionsval eller vill ha hjälp att flytta din tjänstepension till Lärarfonder. Skriv i noteringsrutan vad din fråga gäller.

 • Planering av pensionsuttag

  För dig som närmar dig pensionen och vill ha hjälp med praktiska frågor som hur pensionen kan tas ut eller hur den påverkas om du slutar arbeta tidigare, arbetar deltid eller ytterligare ett par år.

Boka rådgivning