Close

Boka rådgivning

Vi hjälper dig att spara till pensionen, barnen eller något annat. Eller med att praktiskt planera för pensionsdagen. Boka tid med våra rådgivare.

Fördelar med rådgivning

 • Genomgång av de olika delarna i din pension
 • Hjälp att se över eller att starta ett eget sparande
 • Information om hur pensionen påverkas om du till exempel går i förtid

Som en del av din medlemsservice kan Lärarförsäkringar utan kostnad hjälpa dig med både pensionsrådgivning och med att planera för den dag pensionen kommer.

Samtliga pensionstjänster sker via telefon med en av Lärarförsäkringars certifierade rådgivare eller kunniga pensionsplanerare.

Öppettider

Vardagar 08:00-17:00. Du väljer och bokar tiden du föredrar genom att klicka på länken under respektive tjänst.

Nedan kan du läsa mer om och boka de olika tjänsterna:
 • För dig som är mellan 20 och 60 år, osäker på hur pensionen fungerar och önskar en grundläggande genomgång. Du får hjälp och råd kring de val du kan göra för din pension. Du kan även få hjälp med placeringar och med att spara till annat än pensionen.

  Rådgivningen sker per telefon med en av våra rådgivare och tar ungefär 45 minuter. Under samtalet finns även möjlighet att dela skärm via en länk du får vid bokningen.

  Klicka för att se lediga tider och boka rådgivning (öppnas i nytt fönster)

 • För dig som närmar dig pensionen (60+) och vill ha hjälp med praktiska frågor som hur pensionen kan tas ut eller hur den påverkas om du slutar arbeta tidigare, arbetar deltid eller ytterligare ett par år.

  Pensionsplanering sker per telefon med en av våra rådgivare och tar ungefär 45 minuter. Under samtalet finns även möjlighet att dela skärm via en länk du får vid bokningen om du så önskar.

  Om du behöver hjälp med att göra ett fondbyte så bokar du istället en pensionsrådgivning ovan.

  Klicka för att se lediga tider och boka (öppnas i nytt fönster)

 • Här kan du ställa dig i kö på vår väntelista för pensionsrådgivning och planering av pensionsuttag. Om vi får en avbokning för en redan bokad tid så kontaktar vi vår väntelista enligt turordning.

  På det här sättet kan du få en tid snabbare om någon annan avbokar sin tid med kort varsel.

  Observera att vi inte garanterar att du som står på väntelistan blir uppringd. Det är alltid bäst att boka en ordinarie tid för att vara säker på att genomföra en pensionsrådgivning eller pensionsplanering.

  Klicka här för att välja tid i väntelistan