Close

Via datorn: utbildning för medlemmar om pension

Vi vill bjuda in dig som är medlem i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund att delta i en kostnadsfri utbildning om pension där du deltar direkt via din dator eller smarta telefon. Anmäl dig direkt via formuläret nedan.

Utbildningen är en kostnadsfri medlemsförmån för dig som är medlem i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund. Antalet platser är begränsat, så passa på att anmäla dig så snart som möjligt för att delta. "Först till kvarn-principen" gäller.

Om utbildningen:

  • Lär dig hur pensionssystemet är uppbyggt

  • Lär dig hur du kan använda Minpension.se för att se och förstå dina pensionspengar

  • Lär dig hur mycket av din lön du själv bör spara till pensionen

  • Ställ pensionsfrågor direkt till utbildaren via chatten, eller delta bara genom att lyssna


Vem passar utbildningen?
Den här utbildningen passar bäst för medlemmar som ännu inte fyllt 55 år. Se kalendariet för tillfällen anpassade för dig över 55 år.

Vilken tid börjar utbildningen?
Utbildningen pågår klockan 17:00-17:30 den 1 oktober 2019.

Hur deltagande sker på den digitala utbildningen
Du deltar på distans och kopplar upp dig till vårt utbildningsrum direkt på nätet. Efter att du anmält dig så kommer ett informationsmail skickas ut några dagar innan föreläsningen med instruktioner om hur du deltar.

Utbildare: vår pensionsexpert Agneta
Lärarförsäkringars pensionsrådgivare Agneta Kristensson är kunnig inom sparande och placering. Agneta hjälper till längs hela vägen för att du ska nå en hygglig pension.

Så här deltar du:

1. Via dator
Klicka på "logga in" nedan. Det digitala utbildningsrummet kommer att vara öppet några minuter innan utbildningen börjar, men det går att logga in och registrera sig innan dess om du vill. Eventuellt behöver du installera ett tillägg (webbläsarna föreslår det i så fall automatiskt) för att kunna öppna rummet. När det är dags för föreläsningen klickar du här på länken för att logga in

2. Via mobil eller surfplatta
Om du tänkt delta via smart telefon eller surfplatta så behöver du ladda ner appen "Adobe Connect". Den är kostnadsfri och laddas ner här:
App för Iphone.
App för Android.
När du laddat ner appen så klickar du här på länken för att logga in. Välj sedan alternativ 2 "Adobe Connect Mobile" när det nya fönstret öppnats för att komma till utbildningsrummet.

När du klickat på "logga in"
3. Markera ”Enter as a guest”. Skriv in ditt namn. Därefter klickar du på ”enter room” så kommer du direkt in till utbildningsrummet. Lösenord behövs inte.

Anmäl dig här