Close

Om oss

Lärarförsäkringar startade 1998 och ägs av Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund. Vår verksamhet är en del av din medlemsservice och bedrivs utan vinstintresse. Vi finns enbart till för att hjälpa dig som lärare med dina försäkrings- och pensionsfrågor.

Så funkar Lärarförsäkringar

Lärarförsäkringar är inget försäkringsbolag utan upphandlar och förmedlar de bästa produkterna som finns för lärarna på marknaden. Vi förmedlar idag försäkringar upphandlade via Folksam, Trygg-Hansa och Sveland Djurförsäkringar. Vi tar hand om all administration kring försäkringarna förutom skadereglering som sköts av försäkringsgivarna. Men vi finns givetvis vid din sida som stöd i processen.

Sedan starten har mer än 265 000 lärare anslutit sig till våra försäkringar. Tillsammans har våra kunder drygt 900 000 försäkringar hos oss. Det är en stor och stark grupp vilket ger förmånliga premier och villkor.

Finansiering

Verksamheten finansieras inte genom medlemsavgiften utan genom en förmedlingsersättning och provision från försäkringsgivarna. Det är en ersättning för att vi tar hand om rådgivning, administration och service kring försäkringarna.

Våra anställda har fast lön och ingen individuell provision eller bonus. Lärarförsäkringars verksamhet är inte vinstdrivande, eventuell vinst används för att förbättra servicen till dig som medlem.

Lärarförsäkringars mission

"Alla Sveriges lärare ska vara rätt försäkrade och ha gjort medvetna pensionsval".

Att vara rätt försäkrad innebär att du ska ha de det försäkringsskydd som din livssituation kräver. Varken mer eller mindre. De betyder att vi lika gärna berättar vilka försäkringar du behöver som vilka du faktiskt inte behöver.

Grundtrygghet är en förutsättning för att kunna leva livet. Syftet med vår verksamhet är att ta hand om dina försäkrings- och pensionsfrågor så att du kan lägga en del oro åt sidan och leva livet. Här och nu. Idag och imorgon.

Anknuten förmedlare

Svenska Lärarförsäkringar AB är registrerat hos Bolagsverket som anknuten försäkringsförmedlare till Folksam, Trygg-Hansa och Sveland Djurförsäkringar.

Våra rådgivare har tillstånd från Finansinspektionen för försäkringsförmedling (liv), fondandelsförmedling och investeringsrådgivning om fondandelar.

Organisationsnummer
556431-9332

Press

Fredrik Stanser, kommunikationschef

Telefon: 08-442 87 13
Mobil: 070-810 11 06
E-post: fredrik.stanser@lararforsakringar.se

 

Lediga jobb

Just nu söker vi en mångsidig kommunikatör.

Läs mer