Close

Pensionsföreläsning för medlemmar över 55 år

Vi vill bjuda in dig som är medlem i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund att delta i en kostnadsfri föreläsning om planering inför pension där du deltar direkt via din dator eller smarta telefon.

Föreläsningen är en kostnadsfri medlemsförmån för dig som är medlem i Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund och börjar närma dig pensionen. Antalet platser är begränsat, så passa på att anmäla dig så snart som möjligt för att delta. "Först till kvarn-principen" gäller.

Anmäl dig snabbt och enkelt längst ner på sidan

Om föreläsningen:

  • För dig som närmar dig pensionen och t.ex. vill veta hur pensionen kan tas ut

  • Lär dig hur du kan använda Minpension.se för att se och förstå dina pensionspengar

  • Lär dig hur pensionen påverkas om du slutar arbeta tidigare, arbetar deltid eller ytterligare några år

  • Ställ pensionsfrågor direkt till utbildaren via chatten, eller delta bara genom att lyssna


Vilken tid börjar föreläsningen?
föreläsningen pågår klockan 17:00-17:30 den 20 april 2021.

Hur deltagande sker på den digitala föreläsningen
Du deltar på distans och kopplar upp dig till vårt föreläsningsrum direkt på nätet. Efter att du anmält dig så kommer ett informationsmail skickas ut några dagar innan föreläsningen med instruktioner om hur du deltar.

Föreläsare: vår pensionsexpert Christian
Lärarförsäkringars pensionsrådgivare Christian Olsson är kunnig inom sparande och placering. Christian hjälper till längs hela vägen för att du ska nå en hygglig pension.

Så här deltar du:

1. Via dator
Klicka på "logga in" nedan. Det digitala föreläsningsrummet kommer att vara öppet några minuter innan föreläsningen börjar, men det går att logga in och registrera sig innan dess om du vill. Eventuellt behöver du installera ett tillägg (webbläsaren föreslår det i så fall automatiskt) för att kunna öppna rummet. När det är dags för föreläsningen klickar du här på länken för att logga in

2. Via mobil eller surfplatta
Om du tänkt delta via smart telefon eller surfplatta så behöver du ladda ner appen "Adobe Connect". Den är kostnadsfri och laddas ner här:
App för Iphone.
App för Android.
När du laddat ner appen så klickar du här på länken för att logga in. Välj sedan alternativ 2 "Adobe Connect Mobile" när det nya fönstret öppnats för att komma till föreläsningsrummet.

När du klickat på "logga in"
3. Markera ”Enter as a guest”. Skriv in ditt namn. Därefter klickar du på ”enter room” så kommer du direkt in till föreläsningsrummet. Lösenord behövs inte.

Anmäl dig här

Genom att klicka "Skicka" nedan godkänner du att Lärarförsäkringar behandlar dina personuppgifter för att administrera din anmälan. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.