Close

Inför resan

Det kan vara mycket att ordna med inför en resa. Som pass, pengar och packning. Med hemförsäkringen följer automatiskt ett bra reseskydd.

Att ha en bra reseförsäkring som följer med på resan är viktigt. Om du har vår hemförsäkring så har du ett reseskydd som gäller under resans 60 första dagar. Reseskyddet gäller för dig och för alla övriga personer som är folkbokförda på samma adress och bosatta i samma bostad som du, förutsatt att ni har gemensamt hushåll.

Har du en allriskförsäkring så ger den ett utökat skydd för resgods, biljetter och andra värdehandlingar. Du kan även komplettera med tilläggsförsäkringen Resklar som ingår i Hemförsäkring Stor och omfattar avbeställningsskydd och ersättningsresa.

En översiktlig information om reseskyddet i hemförsäkringen hittar du under "Ladda ner".

Bra telefonnummer att ha med på resan

Ett tips är att lägga in dessa nummer i din mobiltelefon så att du har dem nära till hands om olyckan är framme.

SOS International
Tel: +46 8 13 60 60

Folksam, Stockholm
Tel: +46 8 772 60 00

Smartphone App

Du kan också ladda ner Utrikesdepartementets rese-app till din iPhone. Den ger information och tips inför och under resan.
Mer information om appen på UDs webbplats

Europeiska sjukförsäkringskortet

När du reser inom EU, och även till vissa andra länder, är det bra om du har med dig det Europeiska sjukförsäkringskortet. Kortet beställs från Försäkringskassan och berättigar dig till samma patientavgifter som landets egna invånare. Mer information finns på Försäkringskassans webbplats.
Till Försäkringskassan

Tänk på att om du reser till länder som kräver visum kan du behöva ett extra intyg kallat Insurance Certificate. Fråga din researrangör om det är ett krav för ditt resmål. Du som har vår hemförsäkring beställer intyget från Folksams kundtjänst på telefon 0771-950 950.
Läs mer om hemförsäkringen

Ladda ner