Close

Djurförsäkring lanseras

Snart kan vi även försäkra din fyrfota vänner.

Lärarförsäkringar breddar försäkringsutbudet med djurförsäkringar för hund, katt och smådjur genom ett samarbete med Sveland Djurförsäkringar. Snart kan medlemmarna i Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund försäkra sina husdjur genom Lärarförsäkringar.

– Medlemmarna har frågat efter djurförsäkring och det känns roligt att nu kunna ge lärarnas husdjur ett bra försäkringsskydd, säger Marika Granström, vd på Lärarförsäkringar.

Lärarförsäkringar gick ut på upphandling och valet av samarbetspartner föll på Sveland Djurförsäkring.

– Vi valde Sveland av flera anledningar. Dels för att de är ett väletablerat och renodlat djurförsäkringsbolag med expertkompetens, och dels för att de är ett ömsesidigt bolag, vilket är viktigt för oss. Det erbjudande som vi har tagit fram tillsammans är också riktigt starkt, säger Marika Granström.

Lärarförsäkringar arbetar nu med Sveland för att kunna lansera den nya djurförsäkringen så snart som möjigt.

– Vi ser framemot att samarbeta med Lärarförsäkringar och är stolta över att ha fått förtroendet att försäkra medlemmarnas fyrbenta vänner. Vårt hjärta bultar för djurens hälsa och tillsammans kan vi erbjuda omfattande försäkringsskydd till förmånligt pris, säger Anette Henriksson, vd på Sveland Djurförsäkringar.


För mer information:
Fredrik Stanser, kommunikationschef
E-post: fredrik.stanser@lararforsakringar.se

Svenska Lärarförsäkringar AB ägs av Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund och är en del av förbundens medlemsservice. Lärarförsäkringars uppgift är att erbjud medlemmarna förmånliga medlemsförsäkringar samt rådgivning inom sparande och pension.

Pressmeddelande publicerat 2017-04-06