Close
Till huvudinnehåll

Gammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information

Göra Gott med Lärarförsäkringar

• Mozzarellaost, 100 g

 

Den här veckan bjuder vi på vårt recept för helgpizzan, med fräscha ingredienser och lite roligare dryck till.

Pizza med kantareller och pecorino

Det här behövs för 4 personer:
• Färdig pizzabotten, 1 st (Sarah Lee)

• Peccorinoost, 100 g

• Spenat,  1 påse

• Ruccolasallad, 1 påse

• Kantareller, 100 g

• Smör, 1 msk

• Salt

• Svartpeppar

Så här gör du:
  1. Placera pizzadegen på en smord plåt.
  2. Stek spenaten i smör, salta och peppra, krama ur spenaten så att överflödig vätska försvinner.
  3. Riv mozzarellaosten.
  4. Rensa kantarellerna och stek dem i smör, salta och peppra.
  5. Lägg spenaten på pizzabotten, toppa med kantareller och den rivna mozzarellaosten.
  6. Baka i ugn i 25 minuter på 175 grader.
  7. Toppa den nybakade pizzan med ruccola och riven pecorino.
Och så drycken
Till den här rätten rekommenderar vår sommelier Martina en Cava som ger en fräschör till den lite fetare pizzan. Cava kommer från Spanien och området Katalonien, och är ett mousserat vitt vin. Vill du lyxa till det ännu mer så funkar även champagne.

Budget: Bach Cava Extrisimo Brut Nature, artikelnr 76276, 69 kr Mellan: Castillo Cerelada Cava Brut Reserva, artikelnr 77219, 99 kr Lyx: Sumarroca Brut Nature Gran Reserva, artikelnr 77136, 149 kr Alkoholfritt: Billabong Sparkling, artikelnr 1945,  39:-

Några ord från dietisten
Det är inte bara Karl-Alfred som blir stark av spenat. Spenat är rikt på nitrat, och svensk forskning visar att intag av nitratrika grönsaker kan ge en direkt effekt på prestationsförmågan. Vidare har man visat att samma grönsaker kan sänka blodtrycket, skydda mot skador på blodkärlsväggarna och förebygga proppbildning. Dessutom är ju spenat fantastiskt gott.