Close
Till huvudinnehåll

Gammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information

Glad och god påsk!

Lammstek ”Ras el Hanout” med cous cous och koriander

Det här behövs:

• Lammstek, 1 st

• Vitlök, 10 klyftor

• Spiskummin, 2msk

• Honung, 2 msk

• Citron, 1 st i klyftor

• Korianderfrön, 2 msk

• Chiliflakes, 1 tsk

• Cous cous, 200 g

• Tomater, 5 st i skivor

• Koriander, 1 kruka

Så här gör du:

1. Blanda spiskummin, korianderfrön och chiliflakes. Gnid in lammsteken med kryddorna.

2. Lägg steken på en stor plåt tillsammans med tomaterna och honungen.

3. Gör små hål i lammsteken och tryck in vitlöken. Baka i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Ta ut den och låt den vila. Spara stekjuicen och de rostade tomaterna.

4. Koka Cous cousen enligt anvisningarna,

5. Skiva lammsteken i tunna skivor. Arrangera med stekjuicen och de bakade tomaterna, cous cous och hackad koriander. Servera på ett stor fat.

Och så drycken:

Till kött tänker man kanske automatiskt rött vin. Men till en rätt med mycket hetta och krydda blir ett rött vin för strävt. Då passar ett vitt vin bättre, eller öl.

Budget: Beauvignac, Frankrike, artikelnr: 2152, 75 kr

Mellan: Clay Station, USA, artikelnr: 22228, 99 kr

Lyx: Trinity Hill Gimblett Gravels, Nya Zeeland, artikelnr: 98142, 199 kr

Alkoholfritt: Maglehem, artikelnr: 90403, 48 kr

Några avslutande ord från vår dietist

För många av oss innebär påsken god mat och godis i mängder, och det är viktigt att vi tillåter oss att njuta av det goda, hur tråkigt blir inte livet annars? Ett tips för dig som vill hålla vikten även under/efter helgerna är att satsa på det du verkligen tycker om, tänka på mängderna, äta sakta och verkligen njuta! Glad påsk!