Nyheter från bloggen
Alla inläggGammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information
Räk- och kräftcocktail på halv avokado

Det här är en enkel och frisk rätt som passar perfekt till vår- och sommarkvällarna. Serveras antingen som en liten smårätt eller förrätt.
Det här behöver du:
• 4 avocado
• 1 burk med räkor i lag
• 1 burk med kräftstjärtar i lag
• En bit färsk ingefära
• 1 gurka
• 2 lime
• 1 kruka koriander
• 2 chilifrukter
• 2 apelsiner
• 1 flaska tabasco
• 1 knippe vårlök
• 1 ask cocktailtomater/ körsbärstomater
• 1 knippe rädisor
• 1 flaska wasabimajonäs
• 1 burk algrom
Så här gör du:
1. Börja med att häll av lagen från kräftorna och räkorna i durkslag (kan vara i samma).
2. Skala och ta bort innanmätet på gurkan och skär den i små fyrkantiga bitar. Dela tomaterna. Skär rädisorna i små båtformar. Skölj och skär vårlöken i ringar. Skär chilin i ringar.
3. Blanda ihop de skurna grönsakerna med räkorna och kräftstjärtarna i en bunke. Skala och riv ingefäran och tillsätt. Dela limen och apelsinen i två och kläm i saften i bunken. Smaksätt med salt, peppar, tabasco och koriander.
4. Dela avokadon i halvor och ta ut kärnan. Lägg blandningen över halvorna. Servera med en klick algrom på och wasabimajonäs vid sidan av.
Dryck:
Den här rätten har en frisk syra från apelsinen och limen och en viss hetta från chilin och tabascon. Jag rekommenderar ett fuktigt och friskt vin som kan möta syran samt att mildra hettan från chilin.
Budget: Altivo, Sauvignon Blanc, Argentina, artikelnr: 94974, 64 kr
Mellan: Analivia, Verdejo, Spanien, artikelnr: 12356, 74 kr
Lyx: A Christmann, Rielsing, Pfalz, Tyskland, artikelnr: 5882, 125 kr