Nyheter från bloggen
Alla inläggGammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information
Recept på Lindas hälsosamma bulgursallad

Den 19 november anordnades ett hälsoevent av Lärarförsäkringar i Stockholm. Förutom inspirerande föreläsningar om vardagshälsa och pension så bjöds deltagarna på en färgsprakande buffé av kocken Linda, som driver restaurangen Lindas Mat i Stockholm. Linda har delat med sig av ett av sina enkla, goda och nyttiga recept så att även våra kunder som inte besökte hälsoeventet kan prova.

Du behöver för fyra personer:
8 dl vatten 1 tsk salt 4 dl bulgur 8 kokta rödbetor 1 paket fetaost 1 halv kruka persilja
Så här gör du: 1. Mixa de kokade, skalade rödbetorna till en "sås". 2. Koka upp 8 deciliter vatten med 1 tesked salt och 1 matsked matolja. 3. Tillsätt 4 dl bulgur och koka i ca 10 min och låt dra i 5 minuter. 4. Låt svalna och blanda ner mixad rödbeta, hackad persilja och tärnad fetaost.
Servera som egen rätt, på en buffé eller tillsammans med exempelvis lax eller kyckling.