Close

Har du fått e-post från Sveriges Skolledare om din avisering i mars? Läs mer här.

Gammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information

Recept på Lindas hälsosamma bulgursallad

lindasmatwebbfixad

Den 19 november anordnades ett hälsoevent av Lärarförsäkringar i Stockholm. Förutom inspirerande föreläsningar om vardagshälsa och pension så bjöds deltagarna på en färgsprakande buffé av kocken Linda, som driver restaurangen Lindas Mat i Stockholm. Linda har delat med sig av ett av sina enkla, goda och nyttiga recept så att även våra kunder som inte besökte hälsoeventet kan prova.

bulgursallad1000px

Du behöver för fyra personer:

8 dl vatten 1 tsk salt 4 dl bulgur 8 kokta rödbetor 1 paket fetaost 1 halv kruka persilja

Så här gör du: 1. Mixa de kokade, skalade rödbetorna till en "sås". 2. Koka upp 8 deciliter vatten med 1 tesked salt och 1 matsked matolja. 3. Tillsätt 4 dl bulgur och koka i ca 10 min och låt dra i 5 minuter. 4. Låt svalna och blanda ner mixad rödbeta, hackad persilja och tärnad fetaost.

Servera som egen rätt, på en buffé eller tillsammans med exempelvis lax eller kyckling.