Close

Gammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information

Ny produkt: SeniorLiv

Det är viktigt att vara bra försäkrad även som pensionär. En livförsäkring skaffar du inte i första hand för din egen skull, utan för dina närmaste. SeniorLiv ger din familj ett ekonomiskt stöd om du skulle avlida.

SeniorLiv Från 1 januari 2018 lanseras en ny produkt hos Lärarförsäkringar: SeniorLiv. SeniorLiv innehåller ett dödsfallsbelopp på 80 000 kr som från och med 68 år börjar trappas av med 5 procentenheter (4 000 kronor) per år till och med året du fyller 79 år. Från 80 år till 85 år så avtrappas försäkringen med 2,5 procentenheter (2 000 kr) per år. Det lägsta beloppet som finns i försäkringen innan den upphör (månaden efter din 85-årsdag) är 20 000 kr. Ersättningen från SeniorLiv är skattefri.

Hur du tecknar SeniorLiv Medlemmar som har ordinarie livförsäkring idag kommer att från första januari det år medlem fyller 68 år per automatik anslutas till SeniorLiv. Även medförsäkrad med ordinarie livförsäkring kommer att ansluts till nya SeniorLiv. Har pensionärsmedlem inte omfattats av vår ordinarie livförsäkring kan medlemmen teckna SeniorLiv 1 januari–31 mars det år medlemmen fyller 68 år. Under samma period kan även försäkringen tecknas för medförsäkrad som dock inte får ha fyllt 71 år. Försäkringen gäller till och med månaden du fyller 85 år.

Läs alla försäkringsnyheter inför 2018