Close

Har du fått e-post från Sveriges Skolledare om din avisering i mars? Läs mer här.

Gammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information

God Jul och tack för i år!

I år firar Lärarförsäkringar 20 år. I två decennier har vi varit en del av medlemsservicen för dig som är medlem i Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund. Vårt viktiga uppdrag är att se till så att du som arbetar i skolan är rätt försäkrad och har gjort medvetna val för din pension. Jag är både glad och stolt över att få vara med på den resan. Om du klickar på videon ovan kan du lyssna på min julhälsning där jag pratar om vad du som medlem behöver för att vara trygg.

Livet förändras och det gör även ditt behov av försäkringar. Vi lever och arbetar också längre idag vilket påverkar samhällets välfärds- och trygghetssystem. Därför arbetar vi på Lärarförsäkringar aktivt för anpassa försäkringar, pensionstjänster och service efter dina förändrade behov.

Det är lätt att råka ut för oförutsedda händelser, och jag oroar mig de gånger jag hör att någon väljer bort den trygghet som försäkringar ger. Den som drabbas av en skada riskerar inte bara att påverkas fysiskt och psykiskt utan ofta även ekonomiskt. Har du fått en skada eller en sjukdom kan det också vara svårt att få en försäkring efter det. Därför vill jag att du och övriga medlemmar ska veta att vi finns för att hjälpa dig till en tryggare tillvaro.

Alla är välkomna

Det är ofta bra att göra saker tillsammans och det är tack vare alla 270 000 försäkrade medlemmar som försäkringarna kan ha så förmånliga priser och innehåll.

Vi brukar säga att alla bör ha vad vi kallar för ett grundskydd. Med det menar vi olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, livförsäkring och hemförsäkring. Tillsammans ger dessa försäkringar ett omfattande skydd. Jag rekommenderar därför att du ser över att du har ett bra grundskydd. Om du känner dig osäker är du välkommen att ringa till oss så hjälper vi dig med dina funderingar.

För oss är det självklart att finnas till för alla medlemsgrupper, för studerande medlemmar, yrkesaktiva medlemmar och pensionerande medlemmar. Hos oss är alla välkomna. Till exempel ser vi det som en självklarhet att alla barn ska kunna få en barnförsäkring. Därför tecknas vår barnförsäkring utan hälsoprövning. Genom åren har vi dessutom arbetat mycket med att anpassa medlemsförsäkringarna efter livets alla skeden för att kunna hjälpa alla medlemsgrupper. Vi har även tänkt på dina fyrbenta familjemedlemmar och lanserat en försäkring för hund, katt och smådjur så att alla i familjen kan vara trygga.

Under året som gått har vi tagit fram nya digitala lösningar för att kunna erbjuda dig vår hjälp i flera kanaler. I början av året lanserade vi en ny webb där du snabbt och enkelt kan logga in och se dina medlemsförsäkringar och dess innehåll. I samma anda lanserades också de kostnadsfria digitala utbildningarna om pension. Det innebär att du som medlem enkelt kan ta del av informationen via din dator, mobil eller surfplatta utan att behöva åka någonstans.

Vad händer 2019?

Nästa år fortsätter vi utvecklingsarbetet med att göra det enklare för dig som medlem utifrån dina förändrade behov. Till exempel kommer vi höja slutåldern i flera av medlemsförsäkringarna då vi ser att fler lärare idag arbetar ett eller ett par år längre och fler som har gått i pension går tillbaka till arbetet på grund av bristen på lärare. Seniorförsäkringarna kommer också förstärkas för att täcka de ökade behoven av trygghet. Jag kan även meddela att vi kommer lansera nya produkter som utökar vår trygghet till dig som medlem.

Logga gärna in på vår hemsida och håll dig uppdaterad inför det nya året. Det är bra att med jämna mellanrum se över att du är rätt försäkrad eller se hur dina pensionspengar mår. Har du frågor eller behöver råd är du välkommen att kontakta oss. Över julen har vi stängt men vi är tillbaka igen under mellandagarna.

Med det sagt vill jag passa på att önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Marika Granström, vd Lärarförsäkringar