Close

Gammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information

Fem friska hundraser

En frisk hund är en billig hund! Vår samarbetspartner Sveland Djurförsäkringar har listat fem friska raser för dig som funderar på att köpa hund.

Det är bra att tänka på att hunden du skaffar ska passa in din livsstil och personlighet. Det är också klokt att undersöka den tilltänkta rasens hälsa. Raser som är mer skadedrabbade än andra får högre försäkringskostnader och löper större risk att behöva besöka veterinären. Hundens hälsa utgörs dock inte enbart av rasen. Det är även viktigt att hunden har en sund livsstil med bra foder.

Friska hundraser Några av de friskaste hundraserna enligt statistik från Sveland Djurförsäkringar är:
- jack russell
- dansk-svensk gårdshund
- pumi
- finsk lapphund
- japansk spets

Den populära hundrasen Labrador Retriever är en relativt frisk ras. Labradoren, som ofta är väldigt matglad, sätter dock inte alltför sällan i sig olämpligheter som leder till både diarré och kräkningar. Allergier av olika slag är också vanligt bland labradorer.

Trubbnosiga hundar mer sjuka Till de sjukare hundraserna räknas fransk bulldogg, boxer och andra trubbnosiga (brakycefala) raser. De drabbas oftare av andningsproblem och hudåkommor på grund av sitt utseende.

Här kan du läsa fler tips inför hundköpet.