Close

Så förbereder du dig inför resan

Även om UD inte avråder från resor utomlands på grund av pandemin längre så kan läget vara ovisst i delar av världen. Länder kan ha tillfälliga regler som till exempel särskilda inreseregler, krav på munskydd och karantänsbestämmelser. Därför är det viktigt att du förbereder dig och tar reda på vad som gäller om du ska resa.

Ta reda på vad som gäller
Håll dig uppdaterad och ta reda på vilka regler som krävs för att resa till det land du ska besöka. Aktuell information hittar du på Utrikesdepartementets webb, appen UD Resklar samt reseinformation på Sweden Abroad.

UD:s reseinformation direkt i mobilen med appen UD Resklar:
– Ladda ner för Iphone
– Ladda ner för Android

Länder där covidbevis gäller
E-hälsomyndigheten har en lista över de länder där det svenska covidbeviset gäller. 

Försäkringsintyg/resebevis inför din resa
Ta med ditt resebevis när du ska ut och resa, det intygar att du har en försäkring. Du kan ladda ner ditt resebevis genom att logga in på Mina sidor genom att klicka här.