Close

Jämför priser hos veterinären – du kan spara mycket pengar

Det kan skilja tusentals kronor för veterinärvård av samma skada eller sjukdom beroende på vilken klinik du besöker. Trots det är det få som frågar om priset innan en behandling startar.

Vår samarbetspartner Sveland Djurförsäkringar har gjort en undersökning bland sina kunder som visar att 74 procent inte frågade om pris innan behandlingen startade. Av de som hade låtit genomföra en planerad operation av sitt djur, som kan vara mycket dyrt, jämförde endast 14 procent priser mellan olika veterinärkliniker innan tiden bokades.

Stora prisskillnader
Faktorer som kan bidra till de stora prisskillnaderna vid samma diagnos är bland annat storleken på klinikerna, deras geografiska lägen, vilken behandlingsform som väljs och vilka specialkompetenser de kan erbjuda. Om något oförutsett händer under en operation eller om en skada visar sig vara mer omfattande än vad man trott från början, kan det också påverka priset. Det gäller även för akuta tillstånd som sker under jourtid.

Om situationen inte är akut och möjligheten finns, kan det vara en god idé att fråga om pris hos olika veterinärkliniker och sedan jämföra.

Jämför priser och hitta rätt klinik
På Vetpris.se kan du få hjälp med att hitta veterinärvårdspriser, öppettider och rätt klinik för dina behov.

Om ditt djur blir sjukt eller skadar sig

  • Är läget akut, åk till veterinär.
  • Är läget INTE akut, ring Svelands Vårdguide på 046-276 92 90 för tips och råd. 
  • Jämför pris mellan olika kliniker innan du bokar en tid.