Close
Till huvudinnehåll

Förlängt erbjudande: Vi bjuder på de 3 första månaderna när du köper Sjukvårdsförsäkring senast 16 maj. Läs mer här.

Vanligaste orsakerna till att hundägare söker sjukvårdsrådgivning

Magproblem, öron- och hudproblem samt oro över att hunden kan ha blivit förgiftad efter att ha ätit något olämpligt. Det är de vanligaste orsakerna till att hundägare söker sjukvårdsrådgivning för sina hundar enligt vår samarbetspartner Sveland Djurförsäkringar.

Behandling hemma räcker i många fall
I många fall av magproblem med kräkning och diarré som följd, eller öron- och hudproblem då hunden har klåda, kan det dock räcka med att behandla hunden hemma.

– Prata med en rådgivare, behandla sedan hunden efter rådgivarens rekommendationer och avvakta. I många fall blir den bättre. Skulle tillståndet försämras eller om hunden inte visar någon förbättring trots behandlingen hemma bör veterinär uppsökas, säger Emma Kaipak, leg. Veterinär i ett pressmeddelande från Sveland Djurförsäkringar.

Sjukvårdsupplysning för ditt husdjur
När hundägare ringer till Svelands Vårdguide med oro över att hunden kan ha blivit förgiftad efter att ha ätit något olämpligt, kan rådgivarna snabbt bilda sig en uppfattning om läget är allvarligt eller inte. Så länge djurägaren vet vad hunden har ätit och ungefär hur mycket.

– Med den informationen kan vi ge klara direktiv direkt till hundägaren, säger Emma Kaipak som ser en stor potential i den digitala djursjukvården.

– Tack vare möjligheten till videosamtal kan Svelands Vårdguides rådgivare snabbt bedöma om djuret behöver söka akut vård, om det är ett tillstånd där tid bör bokas hos specialist, eller om det går att behandla hemma. Under samtalet finns det även möjlighet för djurägaren att få råd kring förebyggande vård som kan förhindra skador och sjukdomar.

Ingår i djurförsäkringarna
I Lärarförsäkringars djurförsäkringar ingår fria samtal till Svelands Vårdguide som har öppet alla dagar 8-20.

Gör så här:
1. Ring 046-276 92 90.
2. Ange ditt försäkringsnummer alternativt personnumret till personen som står på djurets försäkring.
3. Få rådgivning av en legitimerad djursjukskötare via telefon- eller videosamtal.