Close

Lärarförsäkringar välkomnar nya försäkringstagare

I 25 år har Lärarförsäkringar försäkrat lärare och skolledare och vi är väldigt glada att få välkomna tidigare medlemmar i Sveriges Skolledarförbund som nya försäkringstagare.

Genom ditt medlemskap i Sveriges Skolledare omfattas du av en inkomstförsäkring, och från den 1 januari 2023 har du inkomstförsäkringen via Lärarförsäkringar.

Jämfört med den inkomstförsäkring som du tidigare haft hos If har den nya försäkringen 200 ersättningsdagar för alla. Inkomsttaket är fortsatt 100 000 kronor.

Om du har frågor om din nya inkomstförsäkring kontaktar du vår kundservice.

 
Övriga medlemsförsäkringar
Du behåller de medlemsförsäkringar som du har hos If, till exempel olycksfalls- eller livförsäkring, hela innevarande år. Under det här året har du heller inte möjlighet att ha andra försäkringar än inkomstförsäkringen hos Lärarförsäkringar. När försäkringarna hos If upphör erbjuds du motsvarande försäkringar hos Lärarförsäkringar. Du får då också möjlighet att komplettera försäkringsskyddet från hela ditt nya utbud av medlemsförsäkringar. Du kommer att få utförlig information om detta när det närmar sig.
 
Under 2023 har du inte möjlighet att ha andra försäkringar än inkomstförsäkringen hos Lärarförsäkringar.
 
Pensionsrådgivning
Som medlem i Sveriges Skolledare har du tillgång till Lärarförsäkringars samtliga pensionstjänster utan kostnad. Du kan boka tid med certifierade rådgivare som hjälper dig att gå igenom alla delar av pensionen, med de val du kan göra, med ett eget sparande samt med frågor som löneväxling och flytt av pension. Du kan även få hjälp med hur pensionen kan tas ut när det börjar bli dags.
 
Onlineföreläsningar
Du har även möjlighet att delta på kostnadsfria pensionsföreläsningar. Föreläsningarna sker online och du deltar enkelt via din dator eller telefon från vilken plats du vill. Det finns föreläsningar både för dig som har längre eller kortare tid kvar till pensionen. Vi håller även andra typer av föreläsningar, till exempel för dig som är djurägare eller blivande förälder.
Läs mer och anmäl dig

Se dina försäkringar

På mina sidor kan du logga in med BankID och se dina försäkringar samt vad du betalar varje månad.