Close

Har du fått e-post från Sveriges Skolledare om din avisering i mars? Läs mer här.

Gammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information

Möt Lärarförsäkringars nya VD Marika Granström

MARIKA-04

Efter nästan 15 år som VD på Lärarförsäkringar har Håkan Lind lämnat över till sin efterträdare Marika Granström. Vi tänkte därför passa på att presentera Marika lite närmare här på bloggen. Marika kommer närmast från Trygg-Hansa där hon under de senaste tio åren arbetat bland annat som chef för Affinity och även som chef för mäklardisken.

Vi bad Marika att berätta lite om sig själv. – Jobbmässigt är jag en kundorienterad person som sätter kunden främst. I mina tidigare jobb har jag alltid varit ute efter att kunden ska ha det bästa möjliga och det kommer jag förstås att fortsätta sträva efter på Lärarförsäkringar. Jag har även tidigare arbetat med fackförbund och alltid varit ute efter mesta möjliga medlemsnytta. Kunden ska stå i centrum; vad efterfrågas av dem, vad kan vi bidra med?

– Privat så gillar jag att idrotta och är väldigt renoveringsintresserad. Vi har ett gammalt sommartorp från 1890 som vi renoverat. Mina barn spelar innebandy och fotboll och där försöker jag att vara involverad förstås, berättar Marika.

Vi passade även på att fråga Marika om hur hon hamnade på Lärarförsäkringar. – Jag har alltid varit engagerad av fackförbund personligen. Jag älskar exempelvis författaren Per Anders Fogelströms böcker om det svenska samhällets och fackföreningsrörelsens utveckling. I och med mitt intresse för den fackliga utvecklingen är jag också extra glad för att få jobba med lärarna och se till att de som kollektiv ska få det så bra som möjligt. Min moster var hemkunskapslärare och Östervåla, samhället där jag är uppväxt, har en stor skola och orten är väldigt lärartät, så lärarfrågor har alltid varit något som varit viktigt för mig. Sen har jag barn i högstadiet vilket förstås gör lärarfrågor än mer aktuella för mig.

Det händer mycket nu i försäkringsbranschen och i världen i stort. Marika berättar om hur hon ser på Lärarförsäkringars roll för lärarna framöver. – Nu måste vi hänga med omvärlden, vi jämför oss med konkurrenterna hela tiden redan idag och vi ska ligga på topp för att lärarna ska ha det bästa på marknaden. Är man med i ett fackförbund ska man känna att man har ordentlig nytta av medlemskapet och det vill vi bidra till.

– Framtiden för Lärarförsäkringar är fortsatt att ligga i framkant såväl inom sakförsäkring som personförsäkring, pensions- och sparanderådgivning och pensionsplanering. Medlemsnyttan ska vara hög. Vi måste även följa den tekniska utvecklingen och lösa kundernas problem på den plattform de föredrar, oavsett om det är via e-post, sociala medier eller något annat.

– Det digitala erbjudandet är därför ett naturligt satsningsområde. Vi har redan idag gjort det enklare för att kunden ska kunna teckna försäkringar på webben. Sedan i somras omfattar det alla våra försäkringar, även de som tecknas mot en så kallad hälsodeklaration. Vi kommer att fortsätta utveckla det och rent allmänt fortsätta att utveckla kundupplevelsen digitalt så att våra kunder kan lägga sin tid på roligare saker än att till exempel fylla i blanketter. En fördel för oss som ägda av fackförbund är att vi är snabbfotade på ett helt annat sätt än större bolag. Dessutom jobbar vi endast för en grupp vilket ger mycket större möjligheter till att hänga med. Vi förstår även medlemsnytta vilket gör att vi tillsammans med försäkringsgivarna kan skräddarsy bra försäkringslösningar för lärarna, säger Marika.

Marika vill slå ett slag för pensions- och sparanderådgivning samt pensionsplanering. – Lärarförsäkringar har genom alla år erbjudit sak- och personförsäkringar. För fem år sedan introducerades erbjudandet pensions- och sparanderådgivning vilket har varit och är en succé. En av de nyare tjänsterna Lärarförsäkringar erbjuder och som blivit väldigt populär bland medlemmarna är pensionsplanering. Förmånen att ha människor som sitter och ger råd och hjälper medlemmarna att planera sin pension, det tycker jag är riktigt bra. Framöver ska vi arbeta på att alla medlemmar ska känna till att vi erbjuder den här tjänsten som en medlemsförmån och hur bra den faktiskt är.

– Det ska bli jätteroligt att få arbeta för att ge lärarna bäst service och bästa produkter. Jag är ju ny på jobbet, men jag ser redan att vi har verktygen att kunna genomföra det här och verkligen hjälpa lärarna att bli trygga genom sak- och personförsäkringar samt rådgivning. Och det gör mig glad. Det är spännande att se hur det har utvecklats hos Lärarförsäkringar med rådgivning och planering, många av verktygen för att hjälpa lärarna att vara trygga finns redan där för oss att arbeta med, vilket vi också gör idag, avslutar Marika.