Close

Skatteåterbäringen är här – vår rådgivares bästa tips om hur du kan använda pengarna

I dagarna betalas skatteåterbäringen ut, om du godkänt din deklaration digitalt senast 30 mars utan ändringar. Är du osäker på vad du ska göra med pengarna? Vår pensionsrådgivare Karl-Henrik ger sina bästa tips om hur du kan tänka.

– Man skulle kunna se skatteåterbäringen som en bonus då man kanske inte har saknat pengarna under året. Jag brukar föreslå att ta hälften av skatteåterbäringen till ett långsiktigt sparande, det gör jag själv, och resterande halva lägger jag på något roligt, till exempel till semesterkassan, säger Karl-Henrik, pensionsrådgivare på Lärarförsäkringar.

Få hjälp av en rådgivare
Som en del av din medlemsservice kan du som är medlem i Sveriges Lärare och Sveriges Skolledare boka en personlig rådgivning med någon av våra certifierade pensionsrådgivare. Då kan du bland annat få hjälp med hur du kan tänka kring ditt sparande.

Se lediga tider och boka här


Datum för skatteåterbäring
9–12 april 2024
Skatteverket betalar ut skatteåterbäring till dig som har har godkänt din deklaration digitalt utan ändringar, senast den 30 mars.

4–7 juni 2024
Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som deklarerar senast den 2 maj och vars deklaration har godkänts.

6–9 augusti 2024
Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som inte fått slutskattebeskedet i april eller juni, till exempel om du haft anstånd med att lämna deklarationen.

Källa: Skatteverket