Close

Har du fått e-post från Sveriges Skolledare om din avisering i mars? Läs mer här.

Gammalt inlägg - kan innehålla inaktuell information

Nytt år med ännu bättre medlemserbjudanden

Ditt fackförbund månar om dig och din trygghet på olika sätt. Genom Lärarförsäkringar ser ditt förbund till att du erbjuds omfattande och prisvärda medlemsförsäkringar och kostnadsfri pensionsrådgivning av certifierade rådgivare som en del av din medlemsservice.

Sedan starten för 22 år sedan har Lärarförsäkringar hela tiden arbetat för att utveckla både försäkringarna och vår service till dig.

Inför varje nytt år tittar vi tillsammans med våra samarbetspartners, som idag är Folksam, Bliwa och Sveland Djurförsäkringar, på vad vi kan förbättra i försäkringarna. Det gläder mig mycket att vi hade möjlighet att förbättra många av medlemsförsäkringarna, fler än vanligt, från årsskiftet.

Bland alla förbättringar tycker jag personligen att den viktigaste, största och roligaste nyheten är att vi har tagit bort kravet på hälsoprövning för livförsäkringen och sjukförsäkringen. Det betyder att många fler medlemmar nu kan få försäkringarna och den trygghet de ger. Och det är just därför som Lärarförsäkringar finns – för att se till att så många medlemmar som möjligt har tillgång till så förmånliga försäkringar som möjligt.

Här kan du läsa om alla nyheter 2020.

Förutom att utveckla och förbättra försäkringarnas innehåll och pris arbetar vi hela tiden för att göra dina kontakter med oss enklare och värdefullare för dig. Vi har märkt att allt fler vill möta oss i våra digitala kanaler, till exempel på webben, via e-post och genom våra uppskattade digitala utbildningar inom försäkringar och pension. Under förra året förbättrade vi Mina sidor och lanserade nya tjänster för självservice på webben. Vi fortsätter att utveckla den digitala servicen under det här året och kommer löpande släppa nya funktioner.

Försäkring och pension är viktigt, men något man lätt skjuter på och tänker ”det tar jag tag i senare”. Så avslutningsvis vill jag bara tipsa dig om hur du enkelt kan komma igång:

1. Logga in på Mina sidor på lararforsakringar.se, eller ring till kundservice, för att kontrollera att du har det grundläggande skydd av försäkringar som alla behöver, dvs. hem-, olycksfalls-, sjuk- och livförsäkring för dig och en eventuell partner.

2. Boka in dig på en pensionsutbildning för att få grundläggande kunskap och överblick över pensionen, för att därefter boka en individuell pensionsrådgivning.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om försäkringar eller pension – via webben eller genom vår prisbelönta kundservice på telefon eller e-post.

Jag vill önska dig en god fortsättning på det nya året, som för oss innebär ett fortsatt fokus på att vara en så värdefull del av din medlemsservice som möjligt.

Med vänliga hälsningar Marika Granström, vd Lärarförsäkringar